TANNFYLLINGER

Dersom man har hull i tennene som krever behandling, legges en tannfylling. Man benytter idag ulike typer tannfyllingsmaterialer. Det er idag slutt på bruk av amalgam som fyllingsmaterial.

Kompositt (plast):

Tannfarget fyllingsmateriale brukes i små og mellomstore hull i fortenner og jeksler. Denne behandlingen gjøres gjerne ferdig på ett besøk. Fargen på fyllingen bestemmes etter fargeprøve. Godt renhold med tannbørste og tanntråd er viktig for å unngå hull i kanten av fyllingen. 

Gullinnlegg:

Egner seg godt der hullet er for stort for tannfarget fylling (kompositt). Denne behandlingen krever gjerne 2 besøk. Ved første behandlingstime blir tannen slipt og det blir tatt et avtrykk. Avtrykket sendes et tannteknisk labratorium, hvor en tannteknikker fremstiller gullinnlegget. Vi mottar så gullinnlegget på tannklinikken etter en viss tid, og innlegget blir limt fast/sementert til tannen. Gullinnlegg er et sterkt og godt material med lang levetid.

Porselensinnlegg:

Fremgangsmetoden er den samme som for gullinnlegg. Det tas avtrykk som sendes til tannteknikker,- vi mottar det etter en tid og sementerer det på plass. Fargen på porselenet tilpasses fargen på tannen. Gir ofte et estetisk godt resultat.

Hva er CEREC ?

Med CEREC-systemet gir din tannlege deg perfekte nye tenner i porselen gjennom en datastyrt fremstilling.

Den ødelagte fyllingen eller hullet fjernes og et 3D-bilde tas direkte i munnen

CEREC-erstatningen slipes så ut fra en porselensblokk i korrekt tannfarge samt passform,og deretter festes den til gjenværende del av tannen med en lysherdende lim 

CEREC-porselensfyllinger/-kroner og -fasader er meget holdbare og varige, med en meget lang levetid, maksimal styrke og minimal slitasje

CEREC-materialet er benyttet i mer enn 18 år,og med en vellykkethet på 97% og hardhet og utseende som tannemalje, gir dette oss en enestående mulighet til å bevare ditt tannsett på aller beste måte.

Alle kosmetiske endringer gjøres mens du venter.

Ingen avtrykk eller midlertidige løsninger trengs – Alt i ett tannlegebesøk!

Perfekt resultat av meget høy kvalitet som gir en fullkommen erstatning for amalgamfylte tenner med Cerec-kroner/-fyllinger eller med Cerec-porselensfasader ved misfargede,ødelagte eller feilplasserte tenner.

Den vanligste årsaken til at man legger fylling er hull i tennene(karies/tannråte).Andreårsaker kan være tannfraktur/skader eller fraktur av eldre fyllinger.
Den vanligste årsaken til at man legger fylling er hull i tennene(karies/tannråte).Andreårsaker kan være tannfraktur/skader eller fraktur av eldre fyllinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *