Kosmetisk tannbehandling

Kosmetisk tannbehandling

Teknologiske fremskritt i naturlige, tannfargede materialer gjør dagens kosmetiske tannbehandling mer holdbar og forutsigbar enn for noen år siden. Man bruker nå mer konservativ kosmetisk tannbehandlingteknikk for å bevare så mye av din naturlige tannstruktur som mulig, avhengig av din spesifikke kliniske situasjon.

Tannblekning:

Tannbleking kan være et godt alternativ for dem som føler at tennene er misfargede eller ikke lyse nok. Bleking av tenner er ikke skadelig hvis det utføres på riktig måte og på ”riktige” tenner. Det innebærer at tennene som skal blekes ikke bør ha hull/tannråte, og heller ikke ha dårlige fyllinger.

En tann består av tre deler. Innerst ligger pulpa som hovedsakelig består av nerver og blodårer. Rundt pulpa ligger dentinet . Det er en tykk og hard substans med relativt gul farge. Ytterst ligger emaljen. Den er gjennomskinnelig og tynn,men veldig hard og tett og beskytter mot ytre påkjenninger. Under blekeprosessen trenger blekestoffet gjennom emaljens små sprekker og porer og inn til dentinet . og bleker det gule dentinet til en lysere farge.

Misfarging av tennene:

Tennene har ulike nyanser av lysegult eller –grått. Hjørnetannen (nr 3 fra midten) er oftest litt gulere enn de andre tennene. Gule tenner kan være en utfordring og vanlige årsaker for misfarging av tennene inkluderer:

Snus

Røyking

Kaffe 

Rødvin

Hva er Porselensfasader?

Mange mennesker er idag ikke tilfreds med formen og fargen på tennene sine? Bleking av misfargede tenner kan i mange tilfeller hjelpe slik at pasienten får et tilfredsstillende resultat.

Hvis det er vanskelig å fjerne misfargingen i tennene eller hvis tennene er slitte, har misfarget emalje, står ujevnt, eller har uønskete mellomrom, kan porselensfasader være en god behandling.

Porselensfasader er et tynt porselenskall som tilpasses individuelt og limes på den synlige delen av tannen. Den vil vanligvis dekke fra tannkjøttkanten og ned til enden på tannen. Fargen og formen på porselensfasaden lages slik av den tilfredsstiller de ønskene pasienten har for behandlingen. Egenskapene til porselenet gjør at det estetiske resultatet blir veldig likt en naturlig frisk og sunn tann.

Fordelen med porsenesfader fremfor annen behandling er at veldig lite av tannen må fjernes for å få plass til fasaden utenpå tannen. Er tannen veldig slitt, behøver man i enkelte tilfeller ikke å fjerne noe av tannen i det hele tatt.

Før og etter bleking av tennene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *